3/11 ΠΑΙΚΟ – ΚΟΡΥΦΕΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΑΣΤΙ (1649)

ΠΑΙΚΟ – ΚΟΡΥΦΕΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΑΣΤΙ (1649). Κυκλική πορεία.

Βαθμός Δυσκολίας: B  
Συντονιστές:  ΦΛΩΡΟΣ Ν. – ΜΠΙΤΖΕΝΗΣ Δ.
Ώρες πορείας (συνολικά): ~ 5 ώρες.
Χιλιομετρική Απόσταση: 14 χλμ. Υψομετρική διαφορά: 600 μέτρα.


Αναχώρηση 7:00 πμ όπως πάντα από τα γραφεία του συλλόγου (Καρόλου Ντήλ με Τσιμισκή γωνία). Καλό θα είναι να βρισκόμαστε όλοι στο σημείο συνάντησης 10 -15 λεπτά νωρίτερα ώστε να αναχωρήσουμε ακριβώς στην ώρα μας χωρίς καθυστερήσεις.

Μετά από 2 ώρες θα φτάσουμε στον χώρο αναψυχής Στραβορέματος, πάνω από την Καστανερή. Υψόμετρο περίπου 1150 μέτρα. Από το σημείο αυτό ξεκινάει η πορεία μας, η οποία μέσω ενός δικτύου χωματοδρόμων και μονοπατιών μας οδηγεί στις κορυφές Προφήτης Ηλίας, όπου υπάρχει μικρό εκκλησάκι και στον τελικό στόχο, την κορυφή Καντάστι. Η ανάβαση μέχρι την κορυφή διαρκεί περίπου 2 ώρες. 

Αφού κάνουμε μια στάση στην κορυφή, θα επιστρέψουμε από τον ίδιο δρόμο μέχρι ενός σημείου και μετά αλλάζουμε κατεύθυνση, ακολουθούμε δασικούς δρόμους μέχρι να συναντήσουμε το μονοπάτι που είναι χαραγμένο δίπλα στον Στραβοπόταμο. Το μονοπάτι αυτό είναι μέρος της διαδρομής του τοπικού ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου και ακολουθώντας το περνάμε επτά γεφυράκια και καταλήγουμε στο πάρκο αναψυχής που θα μας περιμένει το λεωφορείο.
Με το λεωφορείο θα πάμε μέχρι την Γουμένισσα όπου θα κάνουμε στάση για καφέ – φαγητό. Αναχώρηση από την Γουμένισσα στις 17:30. 

Ώρα επιστροφής στη Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ.
Η πορεία ξεκινάει με την διάσχιση ενός μικρού ρέματος, είναι απαραίτητο το αδιάβροχο μποτάκι.  Το έδαφος στους δασικούς δρόμους ενδέχεται να είναι λασπερό, ειδικά αν έχει προηγηθεί βροχή τις προηγούμενες μέρες. ( Καλό είναι να υπάρχουν δεύτερα ρούχα στο λεωφορείο).
Η πορεία πάνω από το δάσος γίνεται χωρίς να υπάρχει εμφανές μονοπάτι, θέλει προσοχή στις κρυμμένες πέτρες και στις λακούβες.
Εξοπλισμός : Ορειβατικό μποτάκι, φλις, αντιανεμικό/αδιάβροχο, σκούφος/καπέλο, γάντια, ΝΕΡΟ το λιγότερο 1.5 λίτρο, σνακ, σακίδιο πλάτης, σφυρίχτρα, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, ατομικό κουτί Α βοηθειών .

Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας.
Σημείωση: Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές.

Συμμετοχή: Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 13€, Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 15€, Άνεργοι & Φοιτητές: 10€ Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889