23/06 ΠΑΓΓΑΙΟ

ΠΑΓΓΑΙΟ: Κορυφή Τρίκορφο 1946 μέτρα 

Συντονιστές : Καλογριδάκης Π., Παπαχρήστου Χ. 

Διαδρομές: 
Α Ομάδα: Μονή Εικοσιφοίνισσας  (583 μ.) -Κορυφή Τρίκορφο (1946 μ.) Βαθμός δυσκολίας: Β++ 
Β Ομάδα: : Μονή Εικοσιφοίνισσας  (583 μ.)  Θέση Αμπάρι (1477 μ.) Βαθμός δυσκολίας: Β 
Ώρες διαδρομής: Α Ομάδας: 9 – Συνολική πορεία 18,5 χλμ 
Ώρες διαδρομής: Β Ομάδας: 5 – Συνολική πορεία 13,5 χλμ 
 
Αναχώρηση 7:00πμ. όπως πάντα από τα γραφεία του συλλόγου (Καρόλου Ντήλ με Τσιμισκή γωνία). Καλό θα είναι να βρισκόμαστε όλοι στο σημείο συνάντησης 10 -15 λεπτά νωρίτερα ώστε να αναχωρήσουμε ακριβώς στην ώρα μας χωρίς καθυστερήσεις, με προορισμό τη Μονή Εικοσιφοίνισσας. 
 
Και οι δυο ομάδες θα ξεκινήσουν από τη Μονή Εικοσιφοίνισσας Α' ομάδα με προορισμό την κορυφή Τρίκορφο και η Β' με προορισμό τη θέση Αμπάρι. 
 
Ξεκινάμε από την διασταύρωση χωματόδρομου  όλοι μαζί περπατώντας για λίγο με εναλλαγή χωματόδρομου και μονοπατιού μέχρι να  θα βρούμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι. Αρχικά η ανάβαση είναι γλυκιά μέσα σε πουρνάρια και έντονη βλάστηση, η ανάβαση γίνεται πιο απαιτητική  αργότερα περνώντας από βελανιδιές καστανιές και αργότερα από όμορφο δάσος με οξιές. Θα περάσουμε από την θέση πατάρι με υπέροχη θέα και κατόπιν από την  Ασκητότρυπα ( Δεν υπάρχει βρύση πηγή στην διαδρομή). 

Η  Β ομάδα θα σταματήσει στη θέση Αμπάρι, για ανασυγκρότηση και ξεκούραση και θα πάρει το μονοπάτι πίσω για την επιστροφή στη Μονή Εικοσιφοίνισσας. 
Η Α ομάδα θα συνεχίσει και σε δυο περίπου ώρες θα είναι στην κορυφή όπου τα τελευταία μέτρα χρειάζονται λίγη προσπάθεια. Αν είμαστε τυχεροί και η μέρα είναι καθαρή η θέα προς Θάσο- Άγιο Όρος καθώς και στις άλλες δυο κορυφές του Πηγαίου ΑΥΓΟ και ΜΑΤΙ θα μας ανταμείψει. Το μονοπάτι είναι πολύ καθαρό και με καλή σήμανση με κόκκινο - άσπρο στα δέντρα και κόκκινο χρώμα σε βράχους - πέτρες. 

Η επιστροφή μας θα είναι κοντά στις 20:00. 
 
Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν(απαραίτητα), αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, ζακέτα fleece ή μάλλινη, σακίδιο πλάτης, νερό, ατομικά τρόφιμα, γάντια, σκούφος, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση βροχής ή υγρασίας θα πρέπει να προσέχουμε διπλά τα βήματα μας στο τόσο στο δασωμένο περιβάλλον λόγο της ολισθηρότητας των φύλλων. 
Προαιρετικά δεύτερα ρούχα & παπούτσια στο λεωφορείο για χρήση μετά το τέλος της πορείας. 
 
Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται για την ασφάλεια της ομάδας. 
Σημείωση: Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές. 
 
Συμμετοχή: Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 13€ Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 15€ Άνεργοι & Φοιτητές: 10€ 
 
Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ. 
 
Δηλώσεις συμμετοχής: Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος όροφος, Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889