ΠΙΕΡΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΝΟ

ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΓΑΠΗΣ- ΔΡΑΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΝΟ

Βαθμός Δυσκολίας  : Α


Συντονιστές: Βρυώνη Ελ., Μαυρίδης Γα.


Αναχώρηση στις 08:00 από τα γραφεία του συλλόγου Καρόλου Ντήλ με Τσιμισκή γωνία (καλό είναι όλοι να βρίσκονται 10-15 λεπτά νωρίτερα ώστε να φύγουμε στην ώρα μας).

Μετά από περίπου 2 ώρες θα φτάσουμε στην πλατεία του χωριού Άνω Μηλιά από όπου και θα ξεκινήσει η πορεία μας. Αφού δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και ετοιμαστούμε θα αρχίσουμε το περπάτημα.

Θα μπούμε πρώτα στο οργανωμένο όμορφο Μονοπάτι της Αγάπης το οποίο είναι με καγκελάκια μέσα σε ένα όμορφο τοπίο από οξιές και νερά να περνάνε κάτω από τα γεφυράκια, κατά διαστήματα θα συναντήσουμε και αρκετά δέντρα που με το πέρασμα των χρόνων έχουν δημιουργηθεί κουφάλες. Σε αρκετά σημεία υπάρχουν πινακίδες πληροφοριών για το είδους του δέντρου που συναντάμε ενώ έχει και σημεία με βρύσες, κάποια στιγμή θα φτάσουμε σε μια διασταύρωση από όπου έχει τεράστιους κομμένους κορμούς.

Από το σημείο αυτό θα συνεχίσουμε για λίγη ακόμη ώρα την πεζοπορία σε χωματόδρομο ο οποίος θα μας οδηγήσει σε μια θέση θέας από την οποία θα θαυμάσουμε την μια πλευρά του Ολύμπου, επίσης θα κατεβούμε με σχοινάκι για λίγα μέτρα για να ανεβούμε το πρώτο μας υψομετρικό 1010 μέτρων ενώ θα θαυμάσουμε την περιοχή με τα κυάλια.  Μετά τις απαραίτητες αναμνηστικές θα μεταβούμε στη θέση Φούρνος όπου
τα παιδιά θα μπορέσουν να ασχοληθούν με το παιχνίδι αναγνώρισε το ζωάκι ενώ επίσης θα μάθουν πως καλούσε σε βοήθεια στο βουνό.

Το μονοπάτι δεν έχει κάποια τεχνική δυσκολία (ήιπες κλίσεις) και η πορεία είναι βαθμού δυσκολίας Α, για έναν ενήλικα ο χρόνος πεζοπορίας είναι 40 περίπου λεπτά ενώ με τις απαραίτητες στάσεις και με τα παιδιά ο χρόνος θα είναι πάνω από μια ώρα μέχρι να φτάσουμε στη θέση Φούρνος όπου έχει ένα κιόσκι. Για τη θέση θέας θα χρειαστούμε άλλα 15 λεπτά.

Μετά το τέλος της δράσης θα ακολουθήσουμε το χωματόδρομο για 10 λεπτά και θα βγούμε στην άσφαλτο από την οποία το καταφύγιο θα είναι 15 λεπτά σε ανηφορική πορεία.

Στο καταφύγιο θα μπορέσουν τα  μικρότερα παιδιά (ηλικίες 8 έως 12) να  δούνε από κοντά τον ορειβατικό εξοπλισμό, να παίξουνε παιχνίδια, να ζωγραφίσουν καθώς και διάφορες άλλες δράσεις.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους που είναι πάνω από 12 χρονών εφόσον το θελήσουν μετά την απαραίτητη ανάσα θα ακολουθήσουν το “μονοπάτι των Μουσών”, μια πανέμορφη πορεία 2700 μέτρων σε ορειβατικό μονοπατάκι που θα μας οδηγήσει σε ένα ρέμα.Θα πρέπει να προσέχουμε το βηματισμό μας τόσο γιατί έχει πεσμένα φύλλα όσο και γιατί κατά σημεία το μονοπάτι ακολουθεί την παλαιά υποδομή για τη μεταφορά νερού, θα επιστρέψουμε από το ίδιο μονοπάτι στο καταφύγιο ΕΟΣ Κατερίνης και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τον ορειβατικό εξοπλισμό ενώ θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να γευματίσουμε.

Η αναχώρηση για την επιστροφή μας θα γίνει κατά τις 17:00.

Συμμετοχή: Ενήλικοι (μπορούν να γίνουν μέλη του συλλόγου) 10 ευρώ, παιδιά 5.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Η δράση απευθύνεται σε παιδιά πάνω από 7 χρόνων. Κάθε παιδί θα πρέπει να συνοδεύεται τουλάχιστον από έναν κηδεμόνα.

Σε κάθε παιδιά θα δωθεί ένα αναμνηστικό μπαφ και μια σφυρίχτρα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση βροχής ή υγρασίας θα πρέπει να προσέχουμε διπλά τα βήματα μας στο δασωμένο περιβάλλον λόγο της ολισθηρότητας των φύλλων και των πετρών.
Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέχουν λόγοι καιρικών συνθηκών ή και λόγοι ασφαλείας της ορειβατικής ομάδας.

Εξοπλισμός:
Ενήλικες: Σακίδιο πλάτης, ορειβατικά μποτάκια (Όχι χαμηλά παπούτσια), αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, fleece, νερό τουλάχιστον 1 λίτρο υγρά, σνακ, σφυρίχτρα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, αλουμινοκουβέρτα, καπέλο, σκούφος, γάντια καθώς και ΔΕΥΤΕΡΑ ΡΟΥΧΑ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ τα οποία θα είναι στο λεωφορείο για να αλλάξουμε όταν κατεβούμε.

Παιδιά: Σακίδιο πλάτης, νερό 0,5 λίτρο, σκακ, μπουφαν, ορειβατικό μποτάκι ή αθλητικό παπούτσι που δεν είναι επίπεδο από κάτω, καπέλο, δεύτερη μπλούζα.

 

Εγγραφές για την εξόρμηση γίνονται στα γραφεία του συλλόγου Καρόλου Ντήλ 19.
Πληροφορίες στα 2310 266928, 2310 240889