04/11 ΚΡΟΥΣΟΒΙΤΗΣ

Φαράγγι Κρουσοβίτη - Μια όμορφη πορεία στο άγνωστο φαράγγι του Κρουσοβίτη δίπλα από τα πετρόκτιστα γεφύρια για πρώτη φορά από το σύλλογο μας.

Βαθμός Δυσκολίας  : A++
Συντονιστές: Καραμανίδης Γ., Κούρος Π.

Απόσταση: 7.5 km
Υψομετρική: 350

 

Αναχώρηση στις 07:00 π.μ. από τα γραφεία του Συλλόγου (Καρόλου Ντηλ 19  & Τσιμισκή). 
Οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται εκεί ένα τέταρτο νωρίτερα για την έγκαιρη αναχώρηση μας.
Άφιξη μετά από 2 περίπου ώρες στο αρχικό σημείο οπου  και θα κάνουμε μία μικρή στάση στην περιοχή "Καταρράκτες των Ζεστών Νερών" για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο!
Στο σημείο αυτό ο ποταμός Κρουσοβίτης χάνεται στα έγκατα της γης  δημιουργώντας  σπήλαιο 130 μέτρων το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο!

Εδώ πέφτουν και τα νερά από τις πηγές των ζεστών νερών της περιοχής δημιουργώντας τον ένα από τους δυο φυσικούς καταρράκτες της περιοχής.

Στην συνέχεια με το λεωφορείο μας θα μεταφερθούμε στο σημείο όπου και θα ξεκινήσει η πεζοπορία . Πέτρινα γεφύρια κατασκευασμένα από Ηπειρώτες μάστορες μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε δίπλα στον ποταμό Κρουσοβίτη
.
Τερματισμός μας  θα ειναι το χωριό Καρυδοχώρι  που έχει υψόμετρο 622   εκεί θα έχουμε αρκετή ώρα για φαγητό σε ένα μικρό ταβερνάκι στην πλατεία του χωριού.

 Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη γύρω στις 17:00 μ.μ.

Προσοχή: Σε περίπτωση βροχής ή υγρασίας θα πρέπει να προσέχουμε διπλά τα βήματα μας γιατί σε κάποια σημεία δίπλα από την όχθη μπορεί να γλιστράει.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, fleece, σακίδιο πλάτης (25-35 lt), νερό, ατομικά τρόφιμα, γάντια, σκούφος, αλουμινοκουβέρτα, φακός κεφαλής, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα, αντιηλιακό, καπέλο. 

Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα για λόγους ασφάλειας της ορειβατικής ομάδας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι όλα τα μέλη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης που υλοποιούν τις δράσεις του συλλόγου είναι εθελοντές. 

Κόστος συμμετοχής: 
Μέλη ΕΟΣ Θεσσαλονίκης: 13€
Μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων: 15€
Άνεργοι-Φοιτητές: 10€ 
Όσοι θα ολοκληρώσουν την αποπληρωμή της συμμετοχής τους στο λεωφορείο θα επιβαρύνονται + 1 ευρώ.


Δηλώσεις συμμετοχής: 
Στα Γραφεία του Συλλόγου, Καρόλου Ντηλ 19, 3ος  όροφος, Τηλ. 2310 266928, 2310 240889