25/28-05-2018 ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΣ-Θ

ΚΕΡΚΥΡΑ

Βαθμός Δυσκολίας  : Β
Συντονιστές : Κουβαλακίδου Γλ., Καραγκιόζη Β.

 

Αγίου πνεύματος στην Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων.

Αναχώρηση την Παρασκευη νωρίς το απόγευμα στις 15:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο  με ενδιάμεση στάση στην Εγνατία οδό και  άφιξη στην Ηγουμενίτσα για να πάρουμε το πλοίο στις 20:15 περίπου .Φτάνουμε στην στην Κέρκυρα και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο .

Σάββατο 26 Μαΐου
Πρωινό στις 7 και αναχώρηση στις 7:30 με το λεωφορείο για το χωριό Υψός από όπου ξεκινά η πορεία μας για τον Παντοκράτορα σε υψόμετρο 906 μέτρα. Η διαδρομή κινείται ανάμεσα σε ελαιώνες και πουρνάρια.
Η θέα προς όλη τη Βόρεια και Κεντρική Κέρκυρα και την Αλβανία είναι πανοραμική.Συνεχίζουμε την πορεία μας δυτικά και κατευθυνόμαστε προς τον οικισμό της παλιάς Περίθειας,.όπου θα κάνουμε και  στάση για ελαφρύ φαγητό και περιήγηση στον διατηρητέο οικισμό.
Συνεχίζοντας θα καταλήξουμε στο χωριό Κρινιάς . Πορεία 14 χλμ περίπου και διάρκεια 6 ωρών περίπου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και  βραδυ βόλτα στην πολη.

Κυριακή 27 Μαΐου 
Πρωινό και αναχώρηση στις 7:30 με το λεωφορείο για το χωριό Γλυφάδα .Ξεκινούμε την  ακολουθούμε ένα μονοπάτι γεμάτο από αιωνόβιες ελιές και τα χαρακτηριστικά πανύψηλα κυπαρίσσια,με θέα πότε στο Ιόνιο και πότε στην Αδριατική σε υπέροχες δαντελωτές ακτές με γαλαζοπράσινα νερά.Η πορεία εναλλάσσεται πότε κάτω στις ακτές και πότε πάνω στους λόφους,περνώντας από Παναγία Μυρτιώτισσα,  και τα ξωκλήσια του 17ου αιώνα,Απελιστρας και  Αη Γιώργη στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής μας, και που είναι σχεδόν φυτεμένα πάνω σε βράχους με υπέροχη θέα στην θάλασσα..Η πορεία μας θα καταλήξει στο χωριό Γιανναδες.
Επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά προς την περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας.

Δευτέρα 28 Μαΐου
Πρωινό και αναχώρηση στις 7:30,αφού έχουμε μαζέψει τις αποσκευές μας.
θα κινηθούμε λίγο νότια προς  το Αχίλλειο. Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας από το χωριό Γαστούρι,ένα χωριό με πολύ όμορφα σπίτια . Το μονοπάτι κινείται σε καταπράσινη περιοχή.
Στην πορεία μας θα θαυμάσουμε την πηγή της αυτοκράτειρας Ελισάβετ και τα τεράστια πλατάνια και θα κατευθυνθούμε προς τον λόφο που είναι χτισμένη η Αγία Κυριακή. Απόσταση διαδρομής 5 χλμ περίπου.
Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Αχίλλειο και να θαυμάσουν την περιοχή. 
Αναχώρηση με το λεωφορείο για το Ποντικονήσι .
Θα διασχίσουμε την πεζογέφυρα και θα φτάσουμε στην μονή Βλαχερνών στην περιοχή Κανόνι όπου θα έχουμε χρόνο για περιήγηση.  
Αναχώρηση από το νησί αργά το μεσημέρι.

Το ξενοδοχείο POPI STAR CORFU  βρίσκεται στην  περιοχή των Γουβιών, διαθέτει πισίνα και η θάλασσα βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων και η διαμονή θα είναι σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια.

Κόστος συμμετοχής  78 ευρω (για τα μέλη του συλλόγου) 88 ευρώ (μέλη άλλων συλλόγων) που περιλαμβάνει και τα εισιτήρια του πλοίου  και 58,50 το ξενοδοχείο με πρωϊνό συμπεριλαμβανομένου και του τέλους που επιβλήθηκε για τον τουρισμό.

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου μόνο 78 (88) και έως την Τετάρτη 16 Μαίου.

Εξοπλισμός: Ο ενδεικτικός για αναβάσεις αυτήν την εποχή.
Οι συντονιστές της ανάβασης μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα αν συντρέχουν λόγοι καιρικών συνθηκών και λόγοι ασφαλείας της ορειβατικής ομάδας.